Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Yangın takkadak bapların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve vesair Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla çın orantılıdır. İçerideki esrar ve ısının hariçya yansımaması muhtevain bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Test İşlemleri: Baplar rutin aralıklarla yetkililer aracılığıyla sınav edilmelidir. Kapıların her an ulaşılabilir olması ve haklı çallıkışması önemlidir.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir muhatara takkadak kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlamlayacak gestaltda olmalıdır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince makul yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Kızılışdataş merkezi, beyaz perde, meslek, şifahane üzere kombine ömür alanlarında yangın kapısı yararlanmaı eminği arttırır. Apartmanlar, fabrika, otel gibi binalarda da ivedi çıkış bapları yangın çabucak kullanılır ve şişko tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın baplarının bir özelliği ise sarsıntı gibi durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın kapıları haricen açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır. 

"Buradaki tadilat, yapım sayılır ve bu çalışmalerde 'dirimlik ve güvenlik niyetı' dediğimiz bir plan vardır.

Gereç: Yangın baplarında çoklukla çelik veya ahşap gereç Yangın Kapısı kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı elan mukavemetlidir.

Fakat, yangın bapsı satıcıları ortada eder değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, müsait fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, diğerleri yüksek fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp fikir işi binalmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Ürünlerimiz TSE yangın kapısı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın tarafırabıta firmalar yangın kapısı deney raporlarına da sahip olmalıdır.

Projeye en mutabık Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı rast rahatlıkla oluşturulan ve ordu grupların esenlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve yaradılıştanında tek tarafıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı cidar ve en az 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile vesair taksimmlerden ayrılır.

Report this wiki page